У Кривому Розі засудили чоловіка за крадіжку музичної колонки

У Кривому Розі засудили чоловіка за крадіжку музичної колонки

Фото: Pixabay

У травні 2023 року Інгулецький суд Кривого Рогу виніс вирок раніше судимому місцевому мешканцю, який вкрав у свого знайомого музичну колонку.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

13 листопада 2021 року, приблизно о 21:00, чоловік спілкувався зі своїм знайомим, знаходячись біля під`їзду житлового будинку на проспекті Перемоги в Інгулецькому районі Кривого Рогу.

В ході бесіди чоловік попросив знайомого дати йому у нетривале користування музичну колонку «Hopestar A20», запевнивши, що після прослуховування декількох пісень він її поверне, хоча робити цього не збирався.

Потерпілий, враховуючи попереднє знайомство з чоловіком та довіряючи йому, добровільно передав тому власну музичну колонку. Надалі очікував її повернення через нетривалий час, залишаючись на місці зустрічі.

Обвинувачений, отримавши колонку з рук знайомого, зник.

Згідно судово-товарознавчої експертизи потерпілий зазнав збитків на загальну суму 1499,19 гривень.

Вина чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, а саме шахрайства, підтверджується показаннями свідків.

Перший свідок суду пояснив, що в листопаді 2021 року він з потерпілим та обвинуваченим разом відпочивали, на таксі приїхали на проспект Перемоги в Інгулецькому районі. Обвинувачений попросив у потерпілого музичну колонку, щоб послухати музику, та пізніше пішов в невідомому напрямку, а потерпілий викликав поліцію.

Другий свідок суду пояснила, що працює в ломбарді. В листопаді 2021 року чоловік приніс до ломбарду музичну колонку, заклав її та отримав гроші.

Третій свідок суду пояснив, що підвозив на автомобілі обвинуваченого та двох хлопців, у них була музична колонка. Коли приїхали на місце, двоє хлопців вийшли та пішли, він їх чекав. Через 10 хвилин повернувся один хлопець та сказав, що інший втік з його музичною колонкою.

В судовому засіданні криворіжець визнав свою провину повністю, підтвердив викладені вище обставини, у вчиненому розкаявся.

Інгулецький суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, а саме шахрайстві, вчиненому повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такому, що завдало значної шкоди потерпілому.

Чоловіку призначили покарання у виді 2 років позбавлення волі.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив криворіжця від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 2 роки з умовою періодично з`являтись у відділ реєстрації.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Посилання скопійовано в буфер обміну