Українці просять виділити в потягах окремі вагони для жінок та чоловіків

Українці просять виділити в потягах окремі вагони для жінок та чоловіків

Фото: Перший Криворізький

На сайті Кабінету Міністрів України з’явилася петиція про виділення окремого вагону для жінок та чоловіків в усіх потягах "Укрзалізниці", які слідують маршрутом довше 6 годин.

«У випадку відсутності місць у "змішаних" вагонах просимо реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі додати фільтр "стать" при купівлі квитка», - йдеться у петиції.

Автор петиції обґрунтовує порушене питання так:

  • Оскільки акціонерне товариство "Укрзалізниця" є державним підприємством, просимо впровадити окремий вагон для жінок та чоловіків для створення безпечних та психологічно комфортних умов для перевезень, згідно із пунктом 6 Статуту підприємства.

  • На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки, такі як нав'язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах.

  • Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо.

  • Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв'язку з цим просимо зробити це можливим.

15 травня розпочався збір підписів петиції.

Станом на 23 травня зібрали 22 592 голосі з 25 000 необхідних.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну