Суд зобов’язав криворожанку повернути надмірно отриману субсидію

Суд зобов’язав криворожанку повернути надмірно отриману субсидію

Фото: Перший Криворізький

В березні 2023 року Інгулецький суд зобов’язав мешканку Кривого Рогу повернути надміру отриману суму субсидії, що їй відшкодовували за оплату житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

16 лютого 2016 криворожанка звернулася до Управління праці та соціального захисту населення виконкому Інгулецької районної у місті ради.

У заяві вона просила призначити субсидію на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Жінка надала декларацію, згідно з якою її сім`я складається із двох осіб - заявниці та її сина, 2006 року народження, що відповідало довідці Відділу реєстрації місця проживання громадян.

Управління призначило їй субсидію, починаючи з лютого 2016 року по січень 2017 року в щомісячному розмірі 1071,40 гривень.

Надалі виплата призначалася автоматично на підставі довідок про зареєстрованих осіб, її розмір перераховувався з березня 2016 року по вересень 2018 року.

Управління соцзахисту здійснило перевірку кількості прописаних осіб. Було встановлено, що за адресою місця проживання криворожанки крім неї із неповнолітнім сином зареєстровано ще дві людини: з 1 серпня 2000 року один мешканець (1968 року народження) та з 16 жовтня 2018 року - інший.

В зв`язку з отриманням інформації про реєстрацію в житлі жінки ще однієї працездатної особи, виплату субсидії припинили.

Після перерахунку визначили суму надміру виплачених коштів - 6633,67 гривень, які у добровільному порядку криворожанка не повернула.

Інгулецький суд зобов’язав жінку повернути переплачені їй кошти в повному обсязі.

Читайте також: Криворіжця судили за підробку тимчасового військового посвідчення

Посилання скопійовано в буфер обміну