У Дніпропетровській області спеціальні мобільні бригади консультують жінок

У Дніпропетровській області спеціальні мобільні бригади консультують жінок

Фото: Перший Криворізький

На Дніпропетровщині працюють спеціальні мобільні бригади. Фахівці одного з медзакладів виїжджають у віддалені куточки регіону. Консультують жінок з питань репродуктивного здоров’я. За два місяці роботи оглянули майже 800 пацієнток.

Про це йдеться на сайті ДніпроОДА.

«З 17 січня мобільні бригади виїздили майже 40 разів. Серед тих, хто пройшов обстеження, понад 60 жінок-переселенок. А ще пацієнтки із вразливих категорій», – зазначила головний спеціаліст відділу меддопомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Ірина Ларіонова.

У бригаді лікар-гінеколог, фахівець з ультразвукового дослідження, медсестра. У медиків із собою портативний апарат УЗД та інше необхідне обладнання. Фахівці виїжджають до віддалених населених пунктів за графіком. Місцевих мешканок заздалегідь інформують про місце й час прийому.

Лікарі мають планшети та вносять дані про жінок, які були на огляді, до електронної системи.

«Мобільні бригади» – благодійний проєкт. Покликаний покращити жителькам віддалених громад доступ до акушерсько-гінекологічної допомоги. Він – частина Меморандуму про співробітництво, підписаного між департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА, ООН, ЮНІСЕФ, Благодійним фондом «100 відсотків життя» та одним із медзакладів області.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну