1 квітня на Дніпропетровщині розпочинається нерестова заборона на вилов риби

1 квітня на Дніпропетровщині розпочинається нерестова заборона на вилов риби

Фото: Pixabay

З 1 квітня на Дніпропетровщині, у тому числі й Кривому Розі, починає діяти нерестова заборона на вилов риби. Тривалість заборони відрізнятиметься залежно від водойми.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Повідомляється, що у Кам'янському та інших водосховищах заборона триватиме з 1 квітня по 9 червня, у Дніпровському водосховищі – з 5 квітня по 18 червня, у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня.

На всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області – з 01 квітня по 20 травня, а у придаткових водоймах – з 01 квітня по 30 червня.

Читайте також: У Криворізькому районі чоловік незаконно виловив карасів на понад 130 тисяч гривень

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство гачковими знаряддями (добування) вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Рибалити можна з берега за межами нерестовищ (межі визначені у наказі). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 штука.

Штрафи за порушення нерестових заборон становлять до 680 гривень. За кожну виловлену рибину – від 1588 до 5117 гривень. Якщо збитки завеликі, винуватцям загрожує позбавлення волі на строк до 3 років.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну