З Києва у Кривий Ріг їздитимуть оновлені вагони — що зміниться

З Києва у Кривий Ріг їздитимуть оновлені вагони — що зміниться

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 1 березня, залізничникам передані 15 нових пасажирських вагонів.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Це останні 15 пасажирських вагонів зі 100, які були замовлені в 2021 році за кошти державного бюджету.

«Значна частина цих 100 вагонів використовувалася для евакуації населення з лінії фронту та для перевезення дипломатичних делегацій країн-союзників. Вагони виготовлені з урахуванням принципів інклюзивності та безбар'єрності», – повідомив Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

В кожному з переданих 15 вагонів передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар'єрне купе, де є спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником.

В усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування для людей з вадами зору, а вхід обладнаний подовженими поручнями та складними пандусами.



Решту нових пасажирських вагонів обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією на кожному купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника.

Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Отримані 15 вагонів курсуватимуть у складах поїздів зі столиці на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці.

Також вони увійдуть до складу поїздів за маршрутами: Одеса – Львів, Дніпро – Трускавець, Харків – Трускавець, Харків – Одеса, Харків – Івано-Франківськ, Харків – Хелм та Запоріжжя – Перемишль.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну