Рослинні замінники продуктів під час Посту: поради від МОЗ

Рослинні замінники продуктів під час Посту: поради від МОЗ

Фото: Pixabay

Великий піст є серйозним викликом і для тіла, адже різка зміна раціону та значні обмеження можуть вплинути на роботу всього організму.

Про це повідомляє Міністерство здоров’я України.

В повсякденному харчуванні основна кількість корисних речовин надходить до організму саме від продуктів рослинного походження. Без них тіло не може повноцінно функціонувати та бути здоровим.

Проте, різноманіття рослинної їжі дозволяє отримувати чимало користі навіть за умови обмежень під час посту.

Якщо ваш щоденний раціон буде багатий на рослинні продукти, ви отримаєте здорові кишківник, судини, мозок, шкіру та міцний імунітет.

Які продукти корисно буде додати в раціон під час посту:пастернак, селера, кольрабі, ріпа, редис, чорнослив, порей, гострий перець, петрушка, шпинат, черемша, часник, яблука, журавлина, обліпиха, зелений горошок, томатна паста, кукурудза і гриби.

Бобові
— це джерело повноцінного білка та амінокислот, вони містять корисні мікроелементи та клітковину. А сочевиця, горох, нут, квасоля та боби — це повільні вуглеводи, які не підвищують рівень цукру в крові стрімко.

Горіхи, льон, гарбузове та соняшникове насіння багаті на вітамін Е та поліненасичені жирні кислоти. Чим більше різних горіхів в раціоні — тим краще.

Компенсувати нестачу омега-3 допоможе щоденне вживання лляного та гарбузового насіння, морської капусти та кунжутної пасти (тахіні).Вживання разом соєвих продуктів, гарбузового та соняшникового насіння, кукурудзи та шпинату дозволить частково замінити яйця.

Також, якщо ви маєте захворювання шлунково-кишківникового тракту, перед тим як постувати, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем аби визначити обмеження, які безпечні при вашому захворюванні.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну