За рік криворізькі підприємства здійснили 98 масових вибухів

За рік криворізькі підприємства здійснили 98 масових вибухів

Фото: Перший Криворізький

У 2022 році ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», АТ «ПівдГЗК», ПРАТ «ЦГЗК», «ІнГЗК», «ПівнГЗК», ТОВ «Українська гірничодобувна компанія» здійснили 98 масових вибухів, підірвали 29,9 мільйона метрів кубічних гірничої маси, використано 29,9 тисячі тонн безтротилових вибухових речовин.

Про це повідомляє Управління екології виконкому Криворізької міської ради.

Проведення гірничо-видобувними підприємствами міста масових вибухів у кар’єрах є одним з джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. В умовах воєнного стану загальний обсяг підірваної гірничої маси та обсяг використаних вибухових речовин у 2022 році, в порівнянні з 2021 роком зменшився на 66%.

Обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря при здійсненні масових вибухів у 2022 році склав 1,1 тисячі тонн, що на 61% менше ніж торік. В результаті масових вибухів відбувається забруднення атмосферного повітря пилом, діоксидом азоту, оксидом вуглецю.

Здійснення підприємствами при проведенні масових вибухів природоохоронних заходів, таких як внутрішня і зовнішня гідрозабійки, застосування неелектричних систем ініціювання, безтротилових вибухових речовин, дали можливість запобігти у 2022 році надходженню в атмосферне повітря понад 3,4 тисячі тонн забруднюючих речовин. За результатами дослідно-промислових випробувань ПрАТ «ПівнГЗК», «ІнГЗК», «ЦГЗК», ТОВ «Рудомайн» почали при масових вибухах постійно застосовувати технологію зовнішньої та внутрішньої гідрозабійки із використанням реагенту на гуматовій основі, що дозволило знизити викиди пилу на 70%, газів – на 85%.



Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну