У Криворізькому районі облаштували клас безпеки для школярів

У Криворізькому районі облаштували клас безпеки для школярів

Фото: Криворізьке районне управління ГУ ДСНС

У Криворізькому районі відкрили перший у районі клас безпеки. Його облаштували в одному із закладів освіти Карпівської громади.

Про це йдеться у повідомленні Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що співробітники поліції та ДСНС будуть навчати школярів домедичної допомоги та діям під час надзвичайних ситуацій, а також розповідатимуть про правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

Для цього підписали відповідний меморандум про співпрацю та партнерство в рамках проєкту «Вихователь безпеки».

Клас розділений на кілька навчальних локацій та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки, є мультимедійна дошка.

Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги. Також учні всіх вікових категорій матимуть можливість побачити наочні докази злочинної військової діяльності ворога на нашій землі.

Речниця рятувальників Криворізького району Світлана Чередниченко додала, що на заняття зможуть запрошувати фахівців та піротехніків, які привозитимуть із собою наочний матеріал — безпечні вибухові предмети (які вже не несуть загрози).

Передбачається, що в подальшому в класі безпеки проводитимуть уроки як вчитель з безпеки, педагоги школи, так і фахівці Служби порятунку «101» та поліцейські.





Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну