Мешканка Кривого Рогу отримала підозру у колабораціонізмі

Мешканка Кривого Рогу отримала підозру у колабораціонізмі

Фото: СБУ

Мешканка міста Кривий Ріг, маючи антиукраїнську позицію, розміщувала у забороненій соцмережі публікації із російського інформаційного ресурсу на підтримку дій держави – агресора.

Про це повідомляє пресова служба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Колишня працівниця підприємства гірничо-металургійної галузі Кривого Рогу, мала проросійську позицію і висловлювала її серед близького оточення. За допомогою особистого аккаунту у соцмережі вона розповсюджувала наративи з антиукраїнським контентом, і заперечувала збройну агресію РФ проти нашої держави. Агітаційні матеріали вона брала з проросійських ресурсів. Пости зі схваленням дій ворога і підтримки окупації українських територій неодноразово з’являлися на сторінці у вигляді фотоматеріалів та особистих коментарів до них.

Також було викрито мешканця міста Павлоград, який на власній сторінці у соціальній мережі поширював антиукраїнські дописи із запереченням тимчасової окупації частини території України та схваленням дій збройних формувань РФ.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області та Управління СБУ у Дніпропетровській області.



Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну