На Дніпропетровщині зробили понад 3,2 мільйони щеплень від Covid-19

На Дніпропетровщині зробили понад 3,2 мільйони щеплень від Covid-19

Фото: Перший Криворізький

3,2 мільйони мешканців Дніпропетровщини вакцинувалися від COVID-19. Щеплення зробили вже майже 60% дорослих. Вакцини в регіоні достатньо.

Про це повідомили під час брифінгу в обласній військовій адміністрації

«Коронавірус нікуди не зник. За добу на Дніпропетровщині його виявили у 73 людей. Щоденно фіксуємо до сотні нових випадків. Попри це епідеміологічна ситуація в регіоні контрольована. Закликаємо мешканців області та переселенців вакцинуватися», – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька.

Нині в області 704 хворих на коронавірус. Понад 200 з них лікуються у стаціонарі. Переважно це люди старше 60 років. Понад 80% госпіталізованих не мають жодного щеплення, додала вона.

«Запрошуємо людей старшого віку пройти повний курс вакцинації. А потім – зробити перший і другий бустер. Це необхідно, щоб уникнути тяжких наслідків ковіду», – наголосила Тетяна Квітницька.

Вакцинуватися можна в будь-якому зі 199 пунктів щеплення та 20 центрів масової вакцинації. Працюють і 60 мобільних бригад.

Загалом в областi в наявності понад 250 тисяч доз вакцини від COVID-19. Це Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac та Janssen від Johnson & Johnson. Нещодавно отримали понад 20 тисяч доз педіатричної вакцини від Pfizer. Вона – для імунізації дітей від 5 років.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас


Посилання скопійовано в буфер обміну