69 сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла

69 сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла

Фото: Перший Криворізький

У 2022 році 69 дітей-сиріт Дніпропетровщини отримали грошові компенсації на придбання власних квартир.
Для цього з державного бюджету виділили понад 25 мільйонів гривень.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Кошти державної субвенції були розподілені та перераховані сиротам з 21 громад області. Щоб вони змогли придбати власне житло: квартиру чи будинок», – сказала головна спеціаліст відділу Служби у справах дітей Дніпропетровської ОВ Алла Борисенко.

Дітей розділили на три списки за віком:

  • від 16 до 23 років;
  • від 24 до 35 років;
  • 35 років та більше.

Перша категорія отримала від держави 100% компенсацію витрат на купівлю житла. Другу категорію відшкодували 70% вартості, а третій – третину витрат. Решту коштів додали з місцевих бюджетів.

Власні будинки вже придбали понад 60 дітей-сиріт. Усі вони мешкають на Дніпропетровщині. у Дніпрі, Кривому Розі, Дубовиківській, Раївській, Перещепинській, Васильківській та Криничанській громадах.

‚Державну програму було розпочато у 2018 році. Суму виплат сиротам розраховують за спеціальною формулою. Враховано вартість квадратного метра житла, кількість мешканців у населеному пункті, наявність у дитини-сироти інвалідності. Приміщення має бути площею не менше 31 кв. м, повністю пристосоване для життя та оснащено комунікацією.

Виділені державою кошти для придбання житла надходять на спеціальні особисті рахунки сиріт.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас


Посилання скопійовано в буфер обміну