ТОП-5 порад, які допоможуть схуднути після новорічних свят

ТОП-5 порад, які допоможуть схуднути після новорічних свят

Фото: ua.depositphotos.com

Новорічні та різдвяні свята залишають після себе не лише приємні враження від довгоочікуваних зустрічей з друзями та рідними, а і відчуття важкості та навіть лишні кілограми.

Багато людей після святкових застіль починають думати, як швидко привести себе у форму, тому редакція «Першого Криворізького» підготувала поради для читачів.

Прибрати шкідливу їжу з раціону


Перегляньте свій раціон та скоригуйте його. Після регулярного вживання святкових страв доцільно відмовитися від жирної, копченої, смаженої їжі, солодощів і газованих напоїв, кави та чаю з цукром, алкоголю.

Пити більше води


Вода дуже важлива для нашого організму, тому необхідно кожного дня вживати достатню кількість рідини. Але не поспішайте пити за раз літрами воду, вживайте тоді, коли хочеться. Допускається чай та кава, але про чисту негазовану воду не слід забувати.

Правильно харчуватися


Порадуйте свій організм здоровою та поживною їжею, і він обов’язково віддячить гарним настроєм і стрункими формами. Слід зазначити, що правильне харчування — це не про голодування.

Надавайте перевагу продуктам з вмістом складних, корисних вуглеводів, які повільно засвоюються і дарують відчуття ситості. До їхнього переліку входять фрукти, каші, макарони на основі твердих сортів злаків, картопля, бобові, горіхи тощо (вживати їх найкраще у першій половині дня). На вечерю обирайте овочі в будь-якому вигляді (свіжі, варені, парені або запечені), а також їжу з вмістом великої кількості білків – домашній сир, курка або індичка, риба.

Часто, але малими порціями


Спробуйте поділити усі прийоми їжі на 5 підходів, але з невеликими порціями: 250-300 грамів – на сніданок, обід та вечерю, 100-150 грамів – для перекусів.

Так, багатьом, через напружений робочий графік, заважає дотримуватись такої концепції. Тому радимо намагатися харчуватись принаймні тричі на день.

Фізичні навантаження

Правильне харчування, вода — добре, але у комплексі повинен бути спорт. Якщо у вас немає часу для тренажерної зали, то навіть легка ходьба, вправи вдома також допоможуть привести себе у форму.

ТОП-5 вправ, які приведуть тіло до тонусу всього за тиждень

Посилання скопійовано в буфер обміну