Airbnb повертає безкоштовне житло у Польщі для українських біженців

Airbnb повертає безкоштовне житло у Польщі для українських біженців

Фото: Перший Криворізький

Від початку війни у Польщі знайшли прихисток близько 1,5 мільйона українських громадян. Крім матеріальної допомоги, Польща надає українцям і підтримку з житлом.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Відомий сервіс пошуку короткострокової оренди житла Airbnb за підтримки відділу Міжнародної організації з міграції Польщі відновлює програму надання безкоштовного житла для біженців з України. Для цього є приміщення у спеціально обладнаних шелтерах.

Житло надаватимуть на такі види перебування:

  • екстрене або транзитне перебування – до 6 ночей;
  • короткотермінове перебування – на 8-29 ночей;
  • подовжене перебування (тільки у виняткових ситуаціях після погодження з власником житла) – від 30 до 90 днів.
Отримати безкоштовний тимчасовий прихисток можуть виключно люди, які прибули до Польщі після 24 лютого й раніше не користувалися житлом від компанії. Пріоритетними є соціально незахищені категорії населення й люди з інвалідністю.

Щоб звернутися по допомогу з тимчасовим житлом, необхідно написати на електронну пошту: [email protected] або зателефонувати на номер: +48 22 490 20 44. У заявці слід обов’язково вказати регіон, в якому ви перебуваєте.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас

Посилання скопійовано в буфер обміну