В «Укренерго» розповіли, коли Україна зможе повернутися до планових графіків відключення світла

В «Укренерго» розповіли, коли Україна зможе повернутися до планових графіків відключення світла

Фото: Перший Криворізький

В енергосистемі поступово відновлюються генеруючі потужності, таким чином зменшуючи дефіцит. Найближчим часом, він може знизитись до тих меж, коли електрику можна буде відключати кожні чотири години. Це може статися за кілька днів.

Про це розповів голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що проблема зменшення дефіциту в енергетиці полягає в тому, що потрібно відновлювати генеруючі можливості. Тому що російські ракетні удари пошкодили гідроелектростанції (ГЕС) та теплоелектростанції (ТЕС).

Атомні електростанції (АЕС) зараз працюють та підтримують систему, проте до вторгнення РФ вони забезпечували 50% потреб в електриці, зараз ситуація аналогічна.

"Виїхати на одній атомній енергії ми не можемо, не можемо лише нею покрити усі потреби України. Нам потрібні й інші види генерації, а вони пошкоджені",
— сказав Кудрицький.

За його словами, в енергосистемі поступово відновлюються потужності, що виробляють енергію, тим самим зменшуючи дефіцит. Найближчим часом, він може знизитись до тих меж, коли електрику можна буде відключати кожні чотири години.

"Думаю, через кілька днів ми досягнемо тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго",
— заявив голова правління "Укренерго".

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького»

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну