Дніпрянина судитимуть за продаж гуманітарної допомоги для ЗСУ на суму майже 2 мільйони гривень

Дніпрянина судитимуть за продаж гуманітарної допомоги для ЗСУ на суму майже 2 мільйони гривень

Фото: Перший Криворізький

За даними слідства, чоловік отримав вантаж із гуманітарною допомогою — продуктами харчування та засобами особистої гігієни, ввезеними до України з країни Європейського Союзу для бійців Збройних Сил України від керівника благодійного фонду для зберігання. У подальшому обвинувачений реалізовував гумдопомогу за грошові кошти на території області.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Під час розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги на суму майже 2 мільйони гривень.

Крім того, чоловік отримав печатку благодійної організації, за допомогою якої виготовив підроблені документи для виїзду двох водіїв через державний кордон України з метою отримання та перевезення гуманітарних вантажів для потреб ЗСУ.

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури Дніпра до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Дніпра за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого у значному розмірі під час воєнного стану, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підроблення та використання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 332, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №2 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників СБУ у Дніпропетровській області.








Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну