Як дізнаватись новини, якщо не працює ефірне мовлення: пояснення криворіжцям

Як дізнаватись новини, якщо не працює ефірне мовлення: пояснення криворіжцям

Фото: NNS

Росія продовжує обстрілювати енергетичну інфраструктуру, через це відбуваються аварійні та планові відключення світла. Також зникає інтернет та мобільний зв'язок.

Тому у Держспецзв’язку розповіли, як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення.

На радіо

Увімкніть радіоприймач у вашому автомобілі, смартфоні або знайдіть радіоприймач, що працює від батарейок, та шукайте «Українське радіо» у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (чи на середніх хвилях на старих приймачах).

Частоти для Дніпропетровщини:

  • Дніпро — 87,5 FM;
  • Нікополь — 106 FM;
  • Кривий Ріг — 90,4 FM;
  • Павлоград — 104,2 FM;
  • Орли — 99,2 FM.
На супутнику

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем на супутнику Astra 4A.

Онлайн

Підпишіться на офіційні канали органів державної та місцевої влади, а також сектору безпеки та оборони в телеграмі або в іншій зручній для вас соціальній мережі чи месенджері. Телеграм зможе підвантажувати новини у ваш смартфон навіть в умовах слабкого сигналу.

Обов’язково вимкніть у налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залиште тільки необхідні канали. Так ви знизите навантаження на мережу.

Відмовтесь від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів. Читайте тільки офіційні українські медіа і не споживайте контенту з неперевірених джерел.

На онлайн-платформах

Дивитись українське телебачення можна на Youtube, на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV, а також в застосунку Дія.

Важливо! За відсутності фіксованого інтернету відмовтесь від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю. Також просимо відмовитись від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо.

Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось може залишитися без зв'язку.

Заздалегідь знайдіть найближчий «Пункт незламності», якщо у вас повністю зникне інтернет і зв'язок. Перелік пунктів у Кривому Розі тут.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну