Змита після прильоту по дамбі переправа у Широківській громаді відновлена

Змита після прильоту по дамбі переправа у Широківській громаді відновлена

Фото: Перший Криворізький

У Криворізькому районі мешканці знову користуються переправою через річку Інгулець.

Про це журналістам “Першого Криворізького” стало відомо під час візиту у Широківську тергромаду.

У вересні, коли російські окупанти вдарили по дамбі у Кривому Розі, рівень води в річці Інгулець піднявся. Тоді змило кілька мостів у місті, і переправу через Інгулець у Широківській громаді.


“Тоді вода піднялася на понад 3 метри, був сильний потік, він зніс міст. Точніше переправу…”, – говорить Олександр Кокул.



Ця переправа ніколи не стояла на балансі у селищної ради, і зараз фактично не стоїть, але вона потрібна місцевим мешканцям. Вона потрібна мешканцям Широкого, які їздять на роботі на гірничо-збагачувальні та інші підприємства у Кривий Ріг. Коли її не було, їм доводилося долати зайвих 3-4 кілометри, аби дістатися центральної дороги, де ходить громадський транспорт.



Відновити її за бюджетні гроші неможливо, адже якщо робити все по закону, це коштувало б чи не половину бюджету селищної ради — десятки мільйонів гривень.

Тому щоб відновити її довелося звертатися до ІнГЗК, адже у них є спеціальна техніка, якою можна було і розчистити сміття, яке намело в річку після прориву Карачунівського водосховища, і встановити необхідні будівельні конструкції.



Допомагали і місцеві мешканці, які займаються фермерством у громаді, вони надавали техніку і робочу силу, аби прибрати очерет, гілки, сміття, яке нанесло потоком води.



Частину зруйнованої старої переправи досі не прибрали з річки — немає такої техніки, яка б підняла 13-тонні брили, говорить Олександр Кокул.



Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну