На правах реклами

Криворіжців закликають вести воєнний щоденник на платформі “Свідок”

Криворіжців закликають вести воєнний щоденник на платформі “Свідок”

Фото: Svidok.org

Ракетні й артилерійські обстріли, сигнали повітряних тривог, потоп та інші лиха. Росія принесла війну у дім кожного українця. Ми повинні кричати, аби наш біль почув весь світ і майбутні покоління.

Цифрова платформа “ Свідок” — це воєнний щоденник, в якому українці можуть анонімно зберігати свої спогади, роздуми, спостереження та увесь свій досвід життя протягом агресивного російського вторгнення в Україну. А також документувати докази свавілля та злочинів, вчинених російською владою та військовими.


Чому це важливо?

1) Ми маємо розповісти про війну нащадкам, аби не допустити її знову. Так само, як робили попередні покоління у часи сталінського терору і Другої світової. Тож документуйте свої свідчення вже, в реальному часі, аби зберегти свої спогади максимально точними.


2) Ми маємо покарати Росію. Свідчення воєнних злочинів на платформі “Свідок” одразу фіксують фахівці Міжнародного кримінального суду та інші люди, які займаються розслідуванням злочинних дій росіян на території України.

3)
Весь світ має почути правду. Журналісти з усього світу, що реєструються на “Свідку”, повинні постійно розповідати про жахіття війни Росії проти України за кордоном, аби міжнародна спільнота продовжувала посилювати санкції, надавати Україні кошти та зброю. Це пришвидшить Перемогу.


4) Важливо зберегти своє ментальне здоров'я. На платформі можна побачити, що ти не один. А якщо потрібно поговорити, на порталі є контакти психологів, які зможуть допомогти.

Як це зробити?

  • Переходьте на svidok.org;
  • Проходьте швидку реєстрацію;
  • Запишіть свій особистий досвід;
  • Дозвольте публічний доступ до своїх історій.

Усі персональні дані та записи повністю захищені та анонімні завдяки багаторівневій системі безпеки. Якщо людина перебуває на тимчасово окупованій території, то її свідчення може бути прихованим, аж поки вона не буде в безпеці і не відкриє їх сама. Зворотній з’язок можливий лише з дозволу користувача.
Боротьба триває. І ми можемо боротися словом.
Платформу підтримали Міністерство культури і інформаційної політики України, Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

Посилання скопійовано в буфер обміну