325 тисяч тонн відходів знаходиться на території України після знищення російської техніки

325 тисяч тонн відходів знаходиться на території України після знищення російської техніки

Фото: Перший Криворізький

Відходи війни в Україні вже набули таких масштабів, яких на Європейському континенті не існувало з часів Другої світової війни.

На цьому наголосив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко.

“Сотні тисяч тонн відходів руйнації забруднюють територію України, впливаючи у тому числі на клімат. Лише від знищеної російської техніки на нашій землі накопичено понад 325 000 тонн відходів. А маємо сьогодні ще і відходи руйнації житлової та транспортної інфраструктури. І це величезний виклик для нашої країни”, — зазначив Євгеній Федоренко.

За його словами, лише на деокупованих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей від руйнувань будівель та споруд через дії рф утворилося близько 15,2 мільярдів тонн відходів. В Україні знищено понад 200 тисяч легкових і вантажних автомобілей, які зараз складуються у спеціально відведених місцях.

“Ми розуміємо, що чим довше такі відходи будуть перебувати на нашій землі, тим більше шкоди вони завдадуть довкіллю, забруднюючи ґрунти, воду, повітря, а також спричиняючи додаткові викиди парникових газів та впливаючи на клімат”, —наголосив заступник Міністра.

Україна розробила необхідні нормативно-правові акти для ефективного управління відходами війни. Вже розпочато роботи з очищення територій від відходів руйнації там, де це можливо.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну