Піротехніки Дніпропетровщини знищили 31 застарілий та 8 сучасних боєприпасів

Піротехніки Дніпропетровщини знищили 31 застарілий та 8 сучасних боєприпасів

Фото: ДСНС Дніпропетровської області

25-го жовтня піротехніки ДСНС Дніпропетровщини залучались до робіт зі знищення вибухонебезпечних предметів, виявлених як на території нашого регіону, так і на деокупованих землях Херсонської області.

Так, на березі Дніпра, неподалік вулиці Маршала Малиновського Самарського району обласного центру, у воді виявлено застарілу мінометну міну.

Неподалік села Дніпровокам’янка Верхньодніпровської громади Кам’янського району, під час виконання земельних робіт, в полі виявлено 30 застарілих артилерійських снарядів різних калібрів.

На землях Апостолівської громади Криворізького району, в лісосмузі за межами села Новомар’янівка, знайдено сучасний касетний бойовий елемент від РСЗВ «Ураган».

У селі Новомиколаївка Великомихайлівської сільської територіальної громади Синельниківського району, на відкритій території неподалік лісосмуги, також виявлено два сучасні касетні бойові елементи від РСЗВ «Ураган».

Ще один сучасний касетний бойовий елемент виявлено у селищі міського типу Червоногригорівка Нікопольського району.

У селі Іллінка Марганецької міської територіальної громади Нікопольського району, на території садового товариства, виявлено безпечні залишки сучасного артилерійського снаряда, які не потребували знищення.

Також піротехніки знешкодили 4 сучасні мінометні міни, що були виявлені під час виконання робіт з розмінування звільненої від окупантів території Херсонської області.

При виявленні сучасних вибухонебезпечних предметів або боєприпасів часів минулих війн слід бути вкрай обережними. Перше, що треба зробити – зателефонувати за номером «101» або «102» та повідомити про небезпечну знахідку. Далі, необхідно огородити місце знаходження предмета та обов’язково дочекатись приїзду фахівців, щоб не допустити травмування людей.



Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну