Рада затвердила бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік

Рада затвердила бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік

Фото: Перший Криворізький

Верховна Рада затвердила проєкт бюджету Пенсійного фонду на наступний рік у розмірі 594,2 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба Верховної ради.

"14 жовтня Кабінет міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік. Це рішення забезпечить безперервність та своєчасність пенсійних виплат і надалі, з урахуванням особливостей завершення бюджетного періоду", — йдеться у повідомленні.

У Раді додають, що ухвалений бюджет ПФУ визначає загальну суму доходів бюджету Пенсійного фонду України на 2022 рік у сумі 594,2 мільярда гривень, при цьому з яких власні надходження становлять 386,5 мільярда гривень.

Зокрема, з них 355,6 мільярда гривень — сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Ще 207,7 мільярда гривень — це кошти державного бюджету України на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень, призначених за пенсійними програмами (у тому числі 0,815 мільярда гривень на виплату щорічної разової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань) та дефіциту коштів Пенсійного фонду України у розмірі 18,2 мільярда гривень.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну