Масових відключень світла, води і тепла на Дніпропетровщині не планується

Масових відключень світла, води і тепла на Дніпропетровщині не планується

Фото: Перший Криворізький

Інформація, поширена анонімними каналами про відключення світла, води і тепла не відповідає дійсності.

Сьогодні, 18 жовтня, через обстріл РФ було пошкоджено обладнання однієї з електропідстанцій, що живить лівий берег міста. Без світла залишилось значна частина мешканців лівого берега Дніпропетровщини.

Про це повідомили у компанії «ДТЕК Дніпровські електромережі».

В той же час у повідомленні, опублікованому у популярному каналі у Telegram, автори посту додали нібито лінк на компанію, яка постачає електроенергію, та вказали що ситуація критична, та закликали готуватись до відключення світла, води і тепла. Але уважні користувачі та користувачки соцмереж помітили, що лінк насправді веде на інший анонімний канал. Тож можна говорити про спробу авторів посту маніпулювати свідомістю та нарощувати аудиторію на хайпі та паніці населення.

Адже на офіційному сайті компанії такої інформації немає.

Додамо, що фахівці Центру Протидії Дезінформації наголошують, що довіряти анонімним каналам у Telegram не варто.

Укренерго наразі не вводить графіки планових відключень. Фахівці у компанії закликають українців активно заощаджувати електроенергію. У разі якщо раптом такі засоби будуть потрібні, перелік вулиць, де ймовірно тимчасово не буде світла, можна дізнатися на сайті чи соціальних мережах ДТЕК. Про такого роду випадки обов'язково аудиторії повідомить у редакція "Першого Криворізького".

Чтобы узнавать новости Кривого Рога и всей Украины первыми, присоединяйтесь к telegram-каналу "Первого Криворожского"


Посилання скопійовано в буфер обміну