В Україні збудують Національне військове меморіальне кладовище

В Україні збудують Національне військове меморіальне кладовище

Фото: Перший Криворізький

4 жовтня, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє Міністерству у справах ветеранів України утворити у сфері свого управління державну установу “Національне військове меморіальне кладовище" та забезпечити її діяльність.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів України.

Відповідну постанову ухвалено на виконання закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища” (№2292-ІХ), що був розроблений Мінветеранів та ухвалений Парламентом у травні цього року.

Саме Міністерство у справах ветеранів України є замовником будівництва Національного військового меморіального кладовища, яке здійснюватиметься коштом державного бюджету України.

У проєкті держбюджету на 2023 рік на будівництво і утримання Національного військового меморіального кладовища передбачено майже 65 мільйонів гривень.

Така постанова обумовлена необхідністю створення належних умов для організації поховань, увічнення та вшанування пам’яті загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Додамо, що Національне військове меморіальне кладовище – це розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці об'єкт, що включає військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну