На Дніпропетровщині 275 пар одружилися за особливим порядком державної реєстрації

На Дніпропетровщині 275 пар одружилися за особливим порядком державної реєстрації

Фото: Перший Криворізький

Урядом України в умовах воєнного стану було ухвалено особливий порядок державної реєстрації шлюбу, про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України № 213.

У Постанові вказано, що на час дії воєнного стану, якщо один із наречених є військовослужбовцем, то державна реєстрація шлюбу може проводитися без особистої присутності такого нареченого (нареченої).

Про це повідомили у Міністерстві юстиції.

Військовослужбовцям надано можливість подавати заяву про державну реєстрацію шлюбу безпосередньому командиру (керівнику), яким засвідчується справжність підпису на відповідній заяві.

Надалі така заява передається до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, до якого іншим із наречених подано заяву про реєстрацію шлюбу особисто.

За можливості військовослужбовець може бути присутнім під час реєстрації шлюбу за допомогою відеозв’язку.

За таким особливим порядком вже одружилися 2 435 пар.

Найбільше актових записів про шлюб за особливим порядком його державної реєстрації укладено у Києві (322), Дніпропетровській області (275), Львівській (165), Одеській (137) та Черкаській (142) областях.


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну