Кабмін змінив правила перетину кордону спортсменами під час воєнного стану

Кабмін змінив правила перетину кордону спортсменами під час воєнного стану

Фото: Перший Криворізький

Кабінет Міністрів України Постановою від 27 вересня 2022 року № 1082 вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України під час дії воєнного стану.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Зокрема визначено особливості пропуску спортсменів, включених до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, тренерів зі складу національних збірних команд тощо.

Під час воєнного стану також дозволили виїзд спортсменів, тренерів, які входять до складу команд спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту.

Також це стосується осіб, які забезпечують організаційний, науково-методичний, медичний супровід, які входять до складу команд спортивних клубів вищих дивізіонів з ігрових видів спорту, спортивних суддів, арбітрів для участі у спортивних заходах, які проводять за кордоном.

Згідно з постановою, спортсмени можуть безперервно перебувати за кордоном не більше ніж 30 днів, але не менше строку проведення спортивного заходу. Строк перебування за кордоном може бути збільшений у разі, коли спортсмени після закінчення спортивного заходу братимуть участь в іншому спортивному заході.

Якщо мету поїздки не буде відповідно підтверджено, прикордонники мають право відмовити спортсменам у перетині державного кордону.


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну