В Міненерго розповіли щодо відновлення енергозабезпечення, якщо РФ обстрілюватиме інфраструктуру

В Міненерго розповіли щодо відновлення енергозабезпечення, якщо РФ обстрілюватиме інфраструктуру

Фото: Depositphotos

Штаб при Міненерго опрацював механізми оперативного відновлення енергопостачання в разі обстрілів РФ об’єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомив перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко.

«Цей штаб працює фактично 24/7. Ми опрацювали механізми оперативного врегулювання кризових ситуацій. Завершуємо аналіз наявного обладнання, необхідного для локалізації уражень інфраструктурних об’єктів внаслідок ворожих обстрілів», – сказав Власенко на нараді з перевірки готовності обласних військових адміністрацій Дніпропетровської, Донецької і Запорізької областей.

Також, забезпечено збір інформації від електроенергетичних компаній щодо загального обсягу аварійного запасу обладнання та матеріалів, дефіцитних обладнання та матеріалів, об'єктів електричних мереж, обладнання яких може бути переміщено та використано на критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури, та наявної спеціалізованої техніки та автотранспорту, які необхідні для ефективної ліквідації аварійних ситуацій внаслідок бойових дій.

Наразі розробляється узагальнений електронний реєстр з цією інформацією, повідомили у Міненерго.

Також там зазначили, що операторами систем розподілу та оператором системи передачі сформовано перелік найбільш пріоритетного обладнання, яке буде необхідне для оперативної ліквідації аварійних ситуацій.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну