Залужний поділився історією захисника з Кривого Рогу

Залужний поділився історією захисника з Кривого Рогу

Фото: Головнокомандувач ЗС України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у рубриці "Історії героїв" на своїй сторінці у соцмережі поділився розповіддю про криворізького бійця Дмитра.

До війни Дмитро працював шахтарем у Кривому Розі. Потім строкова служба, півроку перерви і повномасштабна війна. Після призову криворіжцю треба було швидко опанувати танк Т-80. Каже, що раніше навчався танковій справі, але теорія і практика – речі різні.

“Ти висуваєшся на позицію, бачиш мішень і відкриваєш вогонь. І весь час ризикуєш життям, – говорить Дмитро. – Головне, щоб техніка не підводила. Звісно, добре було б, якби нам надали Т-90, які швидко підіймають заряд, чи круті американські Abrams. Але, чесно кажучи, ми й на танках, які є в наявності, здатні добряче бити ворога”, — пише словами Дмитра Головнокомандувач.

"Для мене сім’я – дуже важливе поняття, побратими – моя друга родина”, — продовжує Залужний.

Дмитро сирота, коли був ще немовлям, батьки загинули в аварії. Виховувала його бабуся, яка померла 4 роки тому. Тому після війни криворізький танкіст мріє повернутися додому і створити власну сім’ю.

“І далі – просто жити. Це, як виявилося, найбільше щастя. А коли з’являться діти, дам їм батьківські імена. Донечку назву Ольгою, сина – Віталіком, – ділиться планами Дмитро. – Упевнений, тато і мама з неба точно вболівають за нашу Перемогу. І Україна переможе!”, — написав Залужний.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну