Мешканка Великої Костромки розповіла про загибель чоловіка та обстріли села

Мешканка Великої Костромки розповіла про загибель чоловіка та обстріли села

Фото: Криворізька РВА

16 вересня окупанти вчергове обстріляли село Велика Костромка Зеленодольської громади Криворізького району. Через обстріл загинуло двоє чоловіків 48 та 62 років. Ще один дістав поранень.

Ольга Ярошенко, дружина 62-річного загиблого розповіла про події того дня.

Із квітня подружжя щоночі спускались у льох, рятуючись від обстрілів. Доводилось спускатись і вдень, коли чули “прильоти”. 16 вересня почувши звуки “прильотів” родина побігла до льоху. Ольга встигла забігти першою, чоловіка ж посікло уламками від російських снарядів.

В будинку вибило вікна, побило дах та стіни.

“У п’ятницю я корову здоїла, почули, шо почали стрілять, кричу чоловіку: “бігом у погріб”. двері почали зачинять, і на порозі у нього влучили уламки. Він як закричить, і з нього одразу полилась калюжа крові. Я його підхопила, він отак похилився і все”, зі сльозами на очах розповідає Ольга.

Чоловік від важких поранень загинув на місці.

Діти Ольги живуть у Зеленодольську та весь час пропонують матері виїхати з Великої Костромки.
Та жінка відмовляється: “Я не зможу жити у місті, тут у мене коровка є. кури, город убрали. З голоду не помру, головне, щоб тих проклятих орків одігнали. Прийшли прокляті на нашу землю. Ми жили, працювали, а їх приперло. Хочуть у нас усе забрати, але я думаю, що ми їм не віддамо нічого, ні клаптика землі”.

Після того, як ЗСУ відкинули ворога за Високопілля, значно зменшилась інтенсивність обстрілів, говорить начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко. Нині люди потроху повертаються у Велику Костромку, навіть є маленькі діти, працює Укрпошта, Приватбанк. Всі соціальні виплати здійснюються.

Ольга впевнена у перемозі та не втрачає оптимізму: “І хату відбудуємо, і троянди відрощу знов. Все буде добре. Чоловіка убили, я одразу була у відчаї, а зараз трохи приходжу у себе”.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну