Криворожанка організувала театралізований перфоманс на підтримку України у Литві

Криворожанка організувала театралізований перфоманс на підтримку України у Литві

Фото: Перший Криворізький

У литовському місті Шяуляй пройшов театралізований перфоманс "Молитва за мир", який організувала біженка з Кривого Рогу.

41-річна фотографка Любов Ярмошенко разом зі своїм 9-річним сином виїхали з Кривого Рогу у березні 2022 року та знайшли прихисток у Литві. Жінка бачила і читала весь час про різноманітні флеш-моби, акції та перфоманси, які українські біженки влаштовували за кордоном. Тому вирішила і сама щось організувати.
З’явилась ідея перфомансу “Молитва за мир”. Любов звернулась до культурного центру Шяуляю та отримала згоду.

“Я побачила, що у Шяуляй багато талановитих людей. Обернувши саму молитву в невелику виставу, щоб людям цікаво було і прийшли нас підтримати, навіть ті, хто не вірить у вищі сили. У перфомансі показано наше мирне, вільне гарне життя до 24 лютого, сам день із бомбардуванням та сиренами. І далі розгортається історія одного кохання, коли хлопця призвали в армію і що за цим було... Це дуже зворушлива дія, знята професійними операторами”, — говорить Любов.
Акторками та акторами у виставі були жінки та діти з України. Чоловічу роль виконував литовець.



Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну