Проводити чергову мобілізацію в Україні немає потреби – Подоляк

Проводити чергову мобілізацію в Україні немає потреби – Подоляк

Фото: Офіс Президента

Україна розумно ставиться до питань мобілізації та не збирається наразі призивати додаткових людей на фронт.

Про це радник глави ОПУ Михайло Подоляк сказав в інтерв'ю програмі Tagesschau німецького телеканалу ARD.

На запитання, чи не планує Україна відповісти на мобілізацію в Росії подібним кроком у себе, Подоляк заявив, що на відміну від РФ, Україна - прагматична країна , яка «дивиться на математику війни», а отже точно знає, де скільки людей має бути. Беруться також до уваги підготовка та моральний стан.

«Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не маємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових», - запевнив радник глави ОПУ.

Він додав, що багато хто не розуміє, яка форма війни ведеться сьогодні в Україні: у нас не так багато втрат серед військових, порівняно з рф, якій неважливо, скільки її людей гине, «тому що, на відміну від Росії, ми боремося більш креативно». Росія спрямовує 90 відсотків власної військової потужності на напади на цивільні міста, її удари вражають не стільки військових, скільки цивільну інфраструктуру, критичну інфраструктуру та цивільне населення.

«На сьогодні повністю знищено та видалено з карти більш як 1200 населених пунктів», - навів статистику Подоляк.

Він запевнив, що наступ ЗСУ не зупинився і пообіцяв, що незабаром можна буде чекати позитивних новин з фронту.


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"



Посилання скопійовано в буфер обміну