У Повітряних силах пояснили, навіщо Росії іранські дрони і чому вони бережуть ракети

У Повітряних силах пояснили, навіщо Росії іранські дрони і чому вони бережуть ракети

Фото: Iran's Military Achievements Media/Twitter

Росія стала рідше використовувати дорогі крилаті ракети, натомість атакуючи об'єкти в Україні дронами-камікадзе Shahed 136, поставленими їй Іраном. Не виключено, що РФ зберігає свої ракети для ударів по критичній інфраструктурі в осінньо-зимовий період.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він зазначив, що іранські дрони стали дешевшою альтернативою для супротивника.

"Певним чином Росія вже перестала використовувати свої ракети високоточні, такі як "Калібр", "Іскандер", Х-101. Ці ракети мають бойову частину від 400 кг і коштують мільйони доларів", - сказав речник українських Повітряних сил, додавши, що Іран міг поставити РФ кілька сотень БПЛА.

Ігнат тажке зазначив, що іранський дрон Shahed 136, який використовується росіянам, досить примітивний, але "є певні результати його застосування".

"Бойова частина становить 40 кг. Це фактично як артилерійський снаряд. Дальність – суперечлива, навряд чи двосоткілограмовий дрон може подолати відстань 2500 км", – сказав Ігнат.

Речник також зазначив, що використання цих дронів – новий виклик для українських захисників, але вони вчаться їх збивати.


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну