Головні новини тижня: атака на Кривий Ріг із дрону-камікадзе та повернення з полону українських захисників

Головні новини тижня: атака на Кривий Ріг із дрону-камікадзе та повернення з полону українських захисників

Фото: Перший Криворізький

Редакція «Першого Криворізького» зібрала головні новини тижня з 20 по 25 вересня.

Новини Кривого Рогу
Криворізькі правоохоронці затримали місцевого мешканця, який підозрюється у вбивстві брата. Чоловік вдарив брата ножем у груди, від чого останній помер на місці. Вину встановлюватиме слідство.

21 вересня в Саксаганському районі Кривого Рогу чоловік випав із вікна дев?ятого поверху та загинув. Відомо, що загиблий приїхав у наше місто з Херсонщини.

Поліція охорони затримала чоловіка, який намагався пронести повз касу неоплачений товар, що коштував 1700 гривень.

Редакція "Першого Криворізького" дізналася, що за шістьсть місяців 2022 року в місті стерилізували 1 608 безпритульних тварин, з них — 1009 собак та 599 кішок.

22 вересня дрон-камікадзе «Шахід-136» атакував Кривий Ріг. Він влучив у двоповерхову нежитлову будівлю, де здійнялася пожежа. Дрони-камікадзе виготовляє Іран та продає Російській Федерації.

23 вересня 100-річний ювілей відсвяткувала криворожанка Наталія Степанівна Дерибаська.

В Інгулецькому районі міста поліцейські під час перевірки авто на блокпості знайшли в багажнику коробки з безакцизним алкоголем. За підрахунками правоохоронців, 1200 пляшок коштують 40 тисяч гривень.

Війна Росії проти України
21 вересня Україна повернула з російського полону 215 військових. Серед них — офіцери, командири, Герої України, захисники Азовсталі і вагітні жінки-військові. Також серед звільнених — 10 іноземців, які воювали за Україну. У полоні залишаються й інші захисники та захисниці, в тому числі родом з Кривого Рогу.

За словами голови Офісу президента Андрія Єрмака, 200 героїв обміняли на лідера забороненої проросійської партії Віктора Медведчука. А 5 героїв-командирів Азовсталі — на 55 російських полонених.

Російські окупанти продовжують обстрілювати Криворізький та Нікопольський райони. У ніч на 20 вересня путінські терористи випустили по Марганецькій, Нікопольській та Червоногригорівській громадах більше 100 снарядів.


21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Мобілізувати будуть тих, хто перебуває в запасі, хто вже служив, має військові спеціальності та досвід. За попередніми даними журналістів, в Україну можуть відправити 300 тисяч російських окупантів.

Збройні сили України звільнили село Яцьківка на Донеччині.

20 вересня Україна повернула 25 тіл загиблих воїнів.

23 вересня над Дніпропетровською областю сили протиповітряної оборони збили два дрони «Шахід-136». Один безпілотник впав на подвір‘я домогосподарства — там здійнялася пожежа. Шестеро осіб постраждали, одну людину забрали до лікарні. Збиті дрони зруйнували три господарчі споруди, пошкодили приватний будинок, дві автівки.

На Херсонщині через порожні дільниці псевдореферендуму російські окупанти змушують людей «голосувати» за себе та за всіх членів родини, якщо їх немає вдома.

Спорт
Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про нагородження акробатичної пари з Кривого Рогу Вікторію Козловську та Таїсію Марченко орденами ІІІ ступеню «За заслуги».

Вихованка ДЮСШ №?7 Софія Чумак стала срібною призеркою на дистанції 100 метрів із бар’єрами.

Також на цих змаганнях вихованка ДЮСШ №?9 Евеліна Заїка перемогла в складі команди Дніпропетровської області в естафеті та виборола 2 місце в забігу на 400 метрів.

Юний спортсмен із Кривого Рогу Лев Бабаков узяв участь у міжнародному фестивалі з плавання DES BSY 92 та посів друге місце.

Спортсмен із Кривого Рогу Артур Бурлаченко здобув перемогу на міжнародному турнірі з вільної боротьби, який проходив 17 та 18 вересня в Німеччині, у місті Хесбах.

Суспільство
Верховна Рада в першому читанні прийняла за основу законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок. У картці закону №?6482 повідомляється, що виняток стосуватиметься медиків, вони ставитимуться на військовий облік обов’язково.

В Україні запрацював Єдиний портал вакансій. На сайті є можливість фільтрувати інформацію про роботу відповідно до області, галузі й очікуваного рівня заробітної плати. Вакансії в порталі з?являються в режимі реального часу.

Єдиний реєстр зброї може повноцінно розпочати свою роботу наприкінці жовтня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

В Україні обмежили виїзд за кордон для студентів іноземних закладів вищої освіти, зокрема, через численні підробки документів.

Здоров?я
За минулий тиждень в Україні зареєстрували майже 37 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом, тоді як тижнем раніше було 24 тисячі випадків.

На Дніпропетровщину прибула нова партія вакцини Comirnaty/Pfizer. Препарат уже розповсюджують по центрах вакцинації.

Економіка
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №?7668-д про повернення акцизного податку на пальне. ПДВ залишиться на рівні 7?%. Крім того, для військових акциз буде нульовим у період воєнного та надзвичайного стану.

НБУ перерахував на потреби військових понад 20,2 мільярда гривень.

Посилання скопійовано в буфер обміну