У річці Інгулець є перевищення деяких елементів — Держекоінспекція

У річці Інгулець є перевищення деяких елементів — Держекоінспекція

Фото: Перший Криворізький

Вчора, 16 вересня, у р. Інгулець відібрали 2 проби поверхневих вод. За результатами лабораторного дослідження у річці зафіксовано перевищення вмісту деяких хімічних елементів.

Про це повідомляється на сторінці Держекоінспекції у Фейсбук.

За даними відомства, було відібрано 2 проби поверхневих вод у місцях:

  • до греблі Карачунівського водосховища (річка Інгулець) в районі садового товариства Веселка, де, відповідно до лабораторних досліджень, зафіксовано перевищення нормативу гранично допустимих концентрацій по залізу загальному у 1,2 раза;
  • після греблі вниз по течії річки Інгулець біля насосної станції в районі садового товариства, де встановлено перевищення нормативу гранично допустимих концентрацій по азоту амонійному у 2,5 раза та залізу загальному в 3 рази, по хлоридах, нітритах та фосфатах перевищень не зафіксовано, розчинений кисень відповідає нормам якості поверхневих водойм.

"Наразі в роботах по ліквідації наслідків надзвичайної події використовують безрудні кварцити та кристалічні сланці, які не мають таких властивостей, як гематити, забарвлювати воду у червоний колір, тому забарвленість води у річці Інгулець поступово спадає", - повідомили у відомстві.

Проте, перевищення зазначених вище елементів явище тимчасове. За словами доцентки кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму Криворізького державного педагогічного університету Ірини Остапчук, нижче по течії Інгульця воду для населення не беруть.

Читайте також: Річка Інгулець змінила колір: проби води направили до лабораторії

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну