Як рятувальники евакуювали криворіжців на човнах (фото)

Як рятувальники евакуювали криворіжців на човнах (фото)

Фото: Перший Криворізький

Вчора, 14 вересня, у Кривому Розі внаслідок масованого ракетного удару російських окупантів по дамбі Карачуновського водосховища оголосили евакуацію для жителів деяких вулиць.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в телеграмі показав фотографії, як рятувальники на човнах вивозили людей.

За його словами, рівень води в річці Інгулець піднявся місцями до 190 сантиметрів. Підтопило 112 приватних житлових будинків та присадибних ділянок. Рівень води в парку імені Федора Мершавцева піднявся на 174 сантиметрів. Зараз вода там вже зупинилась.

«Вночі організували 4 пункти збору для евакуації громадян, врятовано 11 людей», — додав він.

У Центрально-Міському районі на деяких вулицях досі немає водопостачання, комунальні служби працюють над відновленням.



Нагадаємо, вчора, 14 вересня, російська армія випустила по Кривому Рогу 8 ракет. Пізніше стало відомо, що це були ракету «Кінжал» та «Іскандер».

Після прильотів у декількох районах міста не стало води, адже росіяни умисно влучили у гідротехнічну споруду. Володимир Зеленський заявив, що це була спроба затопити Кривий Ріг.

Під час удару люди не постраждали, але в річці Інгулець піднявся рівень води до 2 метрів. За ранок він просів уже на 40 сантиметрів, повідомляє начальник військової адміністрації Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогупідтоплено 112 житлових будинків.

Вночі криворізькі фахівці ДСНС та інші служби спільно кілька разів підривали споруди, аби уникнути катастрофічних наслідків масштабної аварії.

Посилання скопійовано в буфер обміну