Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2023 рік: що відомо

Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2023 рік: що відомо

Фото: Перший Криворізький

Кабінет міністрів України схвалив проєкт державного бюджету на 2023 рік. Сьогодні, 14 вересня, його мають зареєструвати у Верховній Раді.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Зазначається, що доходи загального фонду закладено в обсязі 1,147 млрд грн, тоді як видатки загального фонду — 2,269 млрд грн.

Шмигаль повідомляє, що головне завдання — максимально ефективно використовувати кошти, які є. Також він наголосив, що видатки на безпеку та оборону зростуть у чотири рази.

"Бюджет 2023 року — це бюджет для перемоги. Вже зараз ми говоримо суспільству, що рік буде непростим. Війна — це дорого, це дуже дорого. Тому завдання — максимально ефективно використовувати кошти, які у нас є. У бюджеті, який ми подаємо, є один головний пріоритет — оборона та безпека нашої країни. 1 трильйон 136 мільярдів гривень, або майже 50% всього бюджету, буде спрямовано саме на сектор безпеки та оборони. Це зарплати військових, це забезпечення армії, ремонт і закупівля техніки та зброї і ще багато інших важливих для оборони речей", — заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На другому місці пріоритетом бюджету є соціальні програми.

Шмигаль пояснює, що з кожної бюджетної гривні 50 копійок піде на армію та безпеку, ще 35 копійок — на соціальні виплати, медицину та освіту.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну