Горіховий Спас 2022 року: топ-3 смачних рецептів з горіхами

Горіховий Спас 2022 року: топ-3  смачних рецептів з горіхами

Фото: 24 Канал

В кінці серпня, а саме 29 серпня, православні віруючі відзначають Горіховий Спас. У цю дату прийнято ходити до церкви та святити горіхи, а також готувати з них смачні страви. 1kr розповість, що можна приготувати для рідних та близьких.

Рецепт рулетів з баклажанів та горіхової пасти




Інгредієнти:
  • 2 баклажани;
  • 1 склянка волоських горіхів;
  • 5 – 6 гілочок кінзи;
  • часник;
  • олія для смаження;
  • сіль.

Приготування:
  1. Наріжте баклажани скибками та засоліть на 20 хвилин. Вони повинні пустити сік та гіркоту.
  2. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній скибки баклажанів з обох сторін.
  3. Волоські горіхи подрібніть в блендері. Вичавіть часник та перемішайте горіхову пасту. Додайте нарізану кінзу та ще раз перемішайте.
  4. Викладіть начинку на баклажани та обережно загорніть в рулет.
Чахохбілі з курки та волоських горіхів




Інгредієнти:
  • 2 курячих стегна;
  • 2 курячі гомілки;
  • 3 столові ложки олії;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 5 помідорів;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка цілого коріандру;
  • 1 чайна ложка цілого кумину (зіра);
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю горошком;
  • 1/2 чайної ложки зернят пажитника;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • 1/2 пучка кінзи.

Приготування:
  1. На сухій розігрітій сковорідці підсмажте всі спеції та перекладіть до ступки. Ретельно змеліть їх, щоб відкрити аромат.
  2. Курку помийте та обсушіть паперовими рушниками. У глибокій каструлі або сковорідці з товстим дном розігрійте олію та обсмажте до золотистої скоринки курку.
  3. Наріжте цибулю півкільцями та додайте до м'яса, вичавіть часник та додайте спеції.
  4. Бланшуйте помідори та зніміть з них шкірку. Наріжте довільними шматками та додайте до м'яса. Тушкуйте все після закипання під кришкою на повільному вогні 40 – 50 хвилин. Коли м'ясо почне відставати від кісток – страва готова.
  5. Додайте до неї пасту з волоських горіхів, доведіть до кипіння чахохбілі. Присмачте спеціями за бажанням та посипте дрібно нарізаною зеленню кінзи.

Асорті з горіхів х медом на зиму




Інгредієнти:
  • асорті сирих горіхів (волоський, мигдаль, кеш'ю, лісовий горіх);
  • мед.

Приготування:
  1. Ретельно простерилізуйте банки, в яких будете закручувати горіхово-медову суміш. Також простерилізуйте і кришки.
  2. Для цієї вітамінної бомби можна використовувати будь-які горіхи. Важливо, щоб вони були сирими. Так у них збережеться максимум вітамінів.
  3. Викладіть горіхи в банки та залийте рідким медом. Щільно закрийте все кришками та зберігайте в прохолодному, темному місці.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну