7 квітня – Всесвітній день здоров`я

7 квітня – Всесвітній день здоров`я

Фото: Перший Криворізький

7 квітня в Україні і світі святкують Всесвітній день здоров'я. Свято було засноване 1950 року, а дату святкування обрали на честь прийняття Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (1948 рік).

Головна мета цього дня полягає в наголошенні на важливості здоров'я в житті кожної людини, залученні людства до вирішування ментальних і фізичних проблем, підвищення поінформованності щодо різноманітних захворювань, наданні рекомендацій для поліпшення стану здоров'я і самопочуття. Щороку у ВОЗ визначається окрема тема конкретного свята.

Наші предки вірили у такі погодні прикмети 7 квітня:

  • гроза — буде тепле літо і хороший урожай горіхів;
  • сиро — чекайте великий врожай грибів;
  • сонячно і безхмарне небо — влітку буде багато гроз.
Іменини сьогодні святкує Тихон.

У США 7 квітня святкують День пива, День кавових кексів, у Вірменії - День материнства і краси, в Мозамбіку - День жінок, в Чехії - День освіти.

7 квітня в історії
У 1348 році в Празі був заснований Карлов університет, один з найстаріших в Європі і перший слов'янський університет.

У 1795 році у Франції був прийнятий закон, який ввів метричну систему і визначив одиниці довжини - метр і маси - кілограм.

У 1827 році англійський фармацевт Джон Уокер почав продавати винайдені ним сірчані сірники.

У 1926 році стався замах британки Віолетти Гібсон на життя італійського диктатора Беніто Муссоліні, але куля лише зачепила його ніс.

У 1927 році американський вчений Герберт Айвс провів перший публічний телевізійне мовлення на велику відстань - з Нью-Джерсі в Нью-Йорк, передавши через мережі зображення тодішнього міністра торгівлі Герберта Гувера, майбутнього президента США.

У 1948 році вступив в силу статут Всесвітньої організації охорони здоров'я. Нині цей день відзначається як Всесвітній день здоров'я.

У 1957 році здійснив останню поїздку останній тролейбус Нью-Йорка.

У 1964 році IBM оголосила про народження легендарної System / 360. Мейнфрейми цього типу будуть довго лідирувати на ринку і складати основу комп'ютерного парку більшості країн світу.

У 1975 році в Парижі пройшов останній концерт Deep Purple за участю Річі Блекмора.

У 1994 році почався геноцид в Руанді - були вбиті прем'єр-міністр і бельгійці з його охорони, а за 100 днів загинули 937 тисяч осіб.


Коментарі (2)

Ирбис

10:58, 07 квітня 2021

День бобра, может добра ??

Ирбис

11:02, 07 квітня 2021

18 октября – Международный День бобра. В фольклоре сибирских аборигенов и американских индейцев звучит одинаковый мотив: бобры - бывшие люди. В Зауралье в старое время манси и ханты были уверены, что бобры понимают речь человека. В средневековых книгах бобров наделяли человеческими качествами.

Посилання скопійовано в буфер обміну