Криворіжців закликають долучитися до боротьби з амброзією

Криворіжців закликають долучитися до боротьби з амброзією

Фото: google.com

Держпродспоживслужба Дніпропетровської області закликає жителів регіону долучитися до акції: "Боротьба з амброзією – справа кожного!"

На території Дніпропетровської області поширення такого карантинного організму як амброзія полинолиста набуває загрозливого, некерованого стану. За статистикою кожен 3-5 житель схильний до алергічних захворювань або вже страждає на них. Найактивніший період прояву алергії припадає саме на період цвітіння цієї рослини. При тому, що алергійний поліноз виникає в різних його проявах як у дорослих, так і у дітей. Отже, проблема боротьби зі злісним карантинним бур’яном – є загально. Проблемою для всіх жителів у весняно – осінній період.

Щоб запобігти подальшому розповсюдженню амброзії, боротьбу з нею, говорять у обласній Держпродспоживслужбі, слід розпочинати щорічно до цвітіння та утворення насіння методом виривання з корінням, регулярного покосу або засіванням сумішшю газонних трав, не допускати засмічення ґрунту та сільгосппродукції.

Згідно з Законом України «Про карантин рослин» проведення заходів по знищенню карантинних організмів на земляних ділянках проводяться силами та за рахунок землевласників та землекористувачів або орендарів земельних ділянок.

Доречно нагадати мешканцям приватних секторів, власникам дачних та земельних ділянок про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства, що статтею 105 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладання штрафу на громадян від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої області до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках.

Також у Держпродспоживслужбі звертаються з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану нашої області.

Коментарі (7)

абрам

18:39, 11 червня 2017

А благодарность господам европейцам не хотите отослать?Некие господа европейцы разбрасывали семена амброзии на данную территорию с самолетов.Так зачем с ней бороться её благотворить нужно как ни как с Германии.

Богдан66

18:46, 11 червня 2017

абрам, шо ты мелыш...говорят же выкорчевывать - не курить...

абрам

19:08, 11 червня 2017

Fосh, Ну это твоя версия.А я знаю что во времена ВОВ даные семена разбрасывались с самолетов неприятеля.А уже в 60 70 х годах она амброзия распространилась по всей территории СССР.

абрам

21:45, 11 червня 2017

Василь Худотеплий, Как мне нравятся представители общества зачатые в 90х.Запусти им плоскаря,а они друг другу будут этот плоскарь обсасывать и друг перед другом на зад падать и говорить что они самые умные.Незалежне образование не чего уже с этим не поделаешь.А в Америку как семена амброзии попали?Перед сном еще повеселите.

Arsel

18:49, 11 червня 2017

А нахрена правительство вообще, нетолько у нас а в стране, налоги с людей и всё остальное, чтоб просто бабло косить и улыбался в телике!

Засимович

21:55, 11 червня 2017

Розповсюдженню амброзії добре допомагають криворізькі комунальники: на початку літа викосюють траву, яка глуше амброзію, і тоді їй нічого не заважає рости. А косити вже більше ніхто нічого не буде - бабло поділили, відзвітували, що гроші пішли на покіс, і амброзія може рсти собі спокійно. Якби траву не косили зовсім , то вона глушила б амброзію, і її було б значно меньше.

Никнeйм

10:53, 13 червня 2017

Это и есть реализация проекта в 180 000 на борьбу с амброзией? Продуктивно.

Посилання скопійовано в буфер обміну