Через які продукти криворіжці хворіють на кишкові інфекції
Фото: Freepik (ілюстрація)
Про це повідомляє «Перший Криворізький» із посиланням на фейсбук-сторінку Криворізького районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Із 4 по 10 вересня у Кривому Розі зареєстрували 30 хворих на гострі кишкові інфекції, серед них 16 – діти. Серед факторів передачі:
- м’ясні вироби – 33,3%;
- овочі – 13,3%;
- яйця – 6,7%;
- молочні та рибні продукти – по 3,3%.
У Кривому Розі за цей же період зросла кількість хворих на коронавірус. Фіксували також поодинокі випадки туберкульозу органів дихання, вітряної віспи, скарлатини, педикульозу, аскаридозу.
Для профілактики інфекційних захворювань потрібно:
- слідкувати за особистою гігієною, мити руки;
- уникати контакту з хворими;
- вакцинуватись від вакцинокерованих хвороб – туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та хіб-інфекції;
- дбати про безпеку харчових продуктів.
При перших симптомах захворювань звертайтеся до лікаря.