Через які продукти криворіжці найбільше хворіють на кишкові інфекції

Фото: Freepik (ілюстрація)
Про це повідомляє «Перший Криворізький» з посиланням на Криворізький районний відділ Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Минулого тижня захворюваність на ГКІ зросла на 27,2%. Більшість захворілих — 53,5% — діти.
Серед причин отруєння найбільше виявляли такі продукти: м’ясні (42,8%) та молочні (25%); овочі — 14,2%, яйця – 7,1%. Нагадаємо, минулого тижня, серед причин вказували м’ясні вироби (40%), молочні продукти та овочі — по 15%.
У порівнянні з аналогічним періодом у 2024 році навпаки, відмічається зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції на 41%.