Криворіжців застерігають від надмірного споживання солі: яка добова норма

Фото: solena.ua (ілюстрація)
До чого може призвести надмірне вживання солі – читайте у матеріалі «Першого Криворізького» із посиланням на Центр громадського здоров’я МОЗ України.
Щоб регулювати споживання солі та зберегти здоров’я, обмежте споживання таких продуктів:
- технологічно оброблені м’ясні та рибні продукти;
- солоний сир;
- солоні овочі та готові соуси;
- м'ясні, овочеві та рибні консерви;
- хліб.

Щодня з готовою їжею ми вживаємо багато солі, часто не помічаючи цього. Контролюйте, скільки солі ви додаєте у страви під час приготування. Це також стосується домашніх соусів, консервації тощо, а традиційні продукти з високим вмістом солі максимально замінюйте альтернативними, кориснішими продуктами.
Надмірне вживання солі може призвести до підвищеного артеріального тиску, серцево-судинних захворювань та хвороб нирок. Зменшення кількості солі до прийнятного рівня в раціоні допомагає підтримувати здоров'я серця, покращує загальне самопочуття та сприяє профілактиці багатьох хронічних хвороб.
Редакція «Першого Криворізького» просить читачів та читачок пройти коротке опитування, щоб допомогти нам стати кращими та ще кориснішими для вас.