Свято без отруєння: як криворіжцям правильно зберігати великодні продукти

Фото: focus.ua (ілюстрація)
Про це повідомляє «Перший Криворізький» із посиланням на Фейсбук-сторінку Криворізького районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Читайте також: Криворіжців застерігають від покупки м’яса через Інтернет
Паски найкраще зберігати в темному та прохолодному місці. Великодня здоба важка та довго остигає в середині, а тому при домашньому приготуванні її залишають на 5-7 годин після охолодження під рушником.
Потім паску можна покласти в поліетиленовий чи паперовий пакет. Варто слідкувати, щоб на стінках пакета не утворювався конденсат, адже надмірна волога спричиняє появу на продукті цвілі та грибку.
У випадку, якщо паска трохи зачерствіла, то її можна розігріти у мікрохвильовій печі. Деякі з пасок готують сухарі та вже у зміненій формі споживають їх.
Також господині на свято готують сирні паски. Перед приготуванням такої паски слід звернути увагу на маркування та термін придатності інгредієнтів (сиру, яєць, родзинок). Зберігати сирну паску необхідно в холодильнику.
Для приготування крашанок на Великдень необхідно звернути увагу на дату, яка вказана на упаковці для яєць.
В холодильнику при температурі 2-4 градуси варені яйця (без тріщин та пошкоджень) можуть простояти до 1-2 тижнів. При кімнатній температурі їх краще не зберігати і спожити протягом 12-24 годин після приготування.
На Великдень також заведено готувати шинку. Щоб цей продукт не став причиною харчового отруєння, його зберігають у холодильнику. Якщо шинку купують в магазині, то важливо звернути увагу на її термін придатності та умови зберігання, які зазначаються на пакуванні.
Пам’ятайте, в разі наявності ознак зіпсованого продукту (вигляд, запах, стороння рідина тощо), не споживайте його.