Карантинний навчальний рік очима криворізького учня

Карантинний навчальний рік очима криворізького учня

Фото: Первый Криворожский

Навчальний рік школярів завершиться через два тижні. Як проводили будні криворізькі учні, погодився розповісти Владлен Зайцев, тринадцятирічний учень 95-ї гімназії — навчального закладу, в якому свого часу вчився нинішній президент України.

Наш співрозмовник вчиться у Криворізькій гімназії №95 4 роки. За цей час він встиг стати президентом учнівського самоврядування «Гімназичне братство». Хлопець говорить, що завжди було цікаво - що таке те "дистанційне навчання". Владлен каже, у Онлайн-школі можна було би додати якихось онлайн-конкурсів чи тестів, і кайфує від можливості самому планували що і коли вчити.

Редакція попросила Влада не тільки відповісти на питання, а і зняти відео про свій школярський робочий день. А як проходять заняття у ваших дітей, сестр і братів? Надсилайте розповіді фото і відео

1kr.ua: Влад, вам пояснили вчителі що таке коронавірус, чому треба побути вдома і обмежити контакти?

Владелен Зайцев: Так, на п‘ятнадцятихвилинках, які проходять щотижня, нам пояснюють багато важливого із повсякденного життя, зокрема, і що таке коронавірус. Говорили із вчителями і про захист від нього. Я розумію, що карантин насправді аж ніяк не канікули, тому треба бути вдома.

1kr.ua: Але у вас й раніше були карантини. То якщо порівняти тоді і зараз, що ж змінилось?

Владелен Зайцев: Коли це все починалось,то насправді ми з друзями думали, що це як зазвичай: на два тижні і все. Думали, можна буде гуляти на вулиці, бо тільки ж весна починалась - канікули типу. Хоч мама мені й казала, що це все буде подовжуватися і ми будемо навчатися дистанційно і це не канікули, я якось не вірив. Але от ми вже 10-й чи 11-й тиждень на дистанційному навчанні.

1kr.ua: Опиши як проходить твій день, що тобі найбільше подобається і чого найбільше не вистачає?

Владелен Зайцев: Мій день складається з декількох блоків: навчання, відпочинок, вільна частина, у яку входять заняття різними проєктами, хоббі тощо. Найбільше не вистачає реального спілкування з друзями.

Подобається вільний графік, тому що з дедлайнами тих самих уроків я можу розпланувати, як я буду їх виконувати. Працювати у власному індивідуальному темпі - це задоволення.

Читайте також: Фокстер & Макс та Салон краси Ромі: організатори Чілдрен Кінофесту оголосили програму

Влад зізнається, що змінилось у навчальному процесі на карантині насправді не так і багато.

Владелен Зайцев: Наприклад, якщо ми повинні виконувати лабораторну роботу з фізики, вчителька знаходить відео-проведення цієї роботи і додатково відповідає на всі запитання онлайн. Контрольні також є, як же без них? (сміється)

Влад каже, що контрольні проводять у різних форматах: це може бути і тест, і виконання завдань онлайн, коли вчитель бачить учнів.

Гімназисти користуються переважно сайтом школи, також використовують Google Classrom.

Владлен Зайцев: для мене другий варіант зручніший, коли вчитель публікує завдання — приходить повідомлення. Не можу сказати, яка ситуація з відвідуванням уроків у інших класах, але у нас відвідують майже всі, 30 дітей із 32.

1kr.ua: Як тобі онлайн-школа: уроки з яких предметів дивишся чи подобається тобі такий стиль? Чого б хотів туди додати? Може якийсь інтерактив?

Владелен Зайцев: Онлайн-школа, це гарний ресурс для навчання. Я намагаюся переглядати усі предмети, але найчастіше дивлюсь математику та українську мову.

Мені досить цікавий такий стиль, тому що там є все для засвоєння матеріалу: квізи, практична частина, теоритична й багато іншого. Звісно, інтерактиву трохи не вистачає, але як його впровадити, я не знаю. До речі, було б цікаво проводити онлайн конкурси-тести, чи щось таке.

1kr.ua: Як змінився процес самоврядування у школі? Є якісь питання-завдання, які виконуєте онлайн?

Владелен Зайцев: Звісно, тепер не можна проводити наради щоп’ятниці на сьомому уроці, але всю роботу ми проводимо у режимі онлайн.

Наша гімназія продовжує реалізовувати проєкт Міської асоціації Дитячих об‘єднань «Територія лідерства: змінюємо світ разом». Під час карантину ми вже виконали такі завдання проекту: Флеш-моб Радості, онлайн конкурс «Мій домашній улюбленець» тощо.

1kr.ua: Що ще хочеш сказати про дистанційне навчання?


Друзі, не ігноруйте дистанційне навчання, тому що це як справжня школа, тільки вдома. Використовуйте свій шанс бути освіченими.

Ми поспілкувались і з мамою гімназиста - Оленою. Вона говорить, стосунки із сином у них побудовані на довірі, і хоч контролю стало більше, особливо вона не переймається.

1kr.ua: Як змінюється дитина? Чи став Влад менш відповідальний? Чи додалось у нього вільного часу?

Олена Зайцева: Влад завжди відрізнявся своєю відповідальністю і виконував все вчасно. Тому, якщо чесно, різниці я не помітила. Часу збільшилось, тому що на домашнє завдання він використовує менше часу, ніж коли він був у школі.

1kr.ua: Син проводить більшість часу вдома. Як це вплинуло на Вас із другою дитиною?

Олена Зайцева: Чесно кажучи, під час перших двох тижнів карантину було важкувато, а зараз знайшли багато плюсів, проводимо більше часу разом: спілкуємось, готуємо, тощо:)

Також дивіться відео про спортивні тренування вдома

А готуючись до канікул, під час яких іще частково в Україні діятиме карантин, Владлен Зайцев порадив одноліткам читати більше книжок та раціонально використовувати час в інтернеті. Зокрема, хлопець каже, що треба освоїти ті програми, із роботою у яких під час навчання навесні були проблеми.


Матеріал опубліковано в рамках програми Media Emergency Fund, яку реалізує Львівський медіафорум, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.


Комментарии (11)

Бигль

20:43, 15 мая 2020

Дистанционка рассчитана на свідомих батьків, слухняних та в розумовому плані здібних учнів. Навіть вже середнячку буде важко. А якщо до цього додати батьків, які ніколи не перевіряли уроки і не приймали участі у навчанні дитини, то це викинутий час у смітник.

Patriot kr

06:26, 16 мая 2020

А якщо додати бред, який несуть з екрану по історії - взагали можна сказати що вирощують людей, не здатних мислити та співставляти.

Буденовец

21:52, 15 мая 2020

И так сойдет)

Тaмeрлан

22:28, 15 мая 2020

Шкода в наші часи не було таких великих карантинів...ех

Patriot kr

06:23, 16 мая 2020

Были забастовки учителей, не врите, к счастью тогда не было никаких онлайн училок с кастрюлями на голове и прочим сумасшествием

geozanza

23:30, 15 мая 2020

Погано проходить навчальний процес, потому что работу учителя переложили на плечи родителя. А функция учителя свелась к оцениванию того как постарался родитель. Т.е. Ты мама давай работай за меня, а я тебя еще покритикую. Это конечно не относится к тем учителям, которые на онлайн конференции собирают детей чтобы провести урок. А в основном тыкнут первую попавшуюся ссылку на ютуб с материалом . И на этом объяснения заканчиваются. Плюс тесты составленные неграматно, с кучей ошибок, с неправилтной формулировкой вопросов. Сиди разбирайся что имели ввиду... Одним словом полная галость это ваше онлайн обучение

SemS

11:06, 16 мая 2020

Если... ЕСЛИ, ребенок хочет он будет учится везде и всегда... А такое обучение в жопу....

Mega777

12:30, 16 мая 2020

Из Влада выйдет дальше хороший член Молодёжного исполкома Вилкула

Защитник Горика

14:33, 19 мая 2020

не-не, у него будет семья против. Они из педа вроде

Mega777

12:31, 16 мая 2020

Владлен - это от ВЛАдимир ЛЕНин

Защитник Горика

14:33, 19 мая 2020

а что, Онлайн школа не обязательная? вот я отсталый

Ссылка скопирована в буфер обмена