Магія голосу: криворіжців запрошують долучитися до Радіодиктанту національної єдності

Магія голосу: криворіжців запрошують долучитися до Радіодиктанту національної єдності

Фото: Суспільне

25 жовтня, у День української писемності, об 11:00 криворіжці можуть доєднатися до Радіодиктанту національної єдності.

Про це повідомляє Суспільне.

Приєднатися до флешмобу можуть школярі, студенти, викладачі закладів освіти, книгарні, заклади культури, підприємства та інші спільноти, а також поціновувачі української мови у всьому світі. Також до флешмобу долучаються і військові, зокрема з передової лінії фронту.

Цьогоріч авторкою диктанту стала письменниця, літературознавиця, публіцистка, поетеса, есеїстка, феміністка, літературний критик, громадська активістка, викладачка Оксана Забужко. Її текст матиме назву «Магія голосу».

Читатиме Радіодиктант письменник, музикант, а нині військовий, Павло Вишебаба.

25 жовтня об 11:00 Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на ютуб-каналі Українського Радіо і на фейсбук-сторінках Суспільного.

Криворіжці по радіо зможуть послухати диктант на частоті 90,4 FM.

Також мешканців Кривого Рогу запрошують долучитися до флешмобу у соціальних мережах. Виставляйте свої фото та відео з радіодиктанту та ставте хештег #радіодиктант2024.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Надіслати свій паперовий текст диктанту можна за адресою: 01001 Київ, вулиця Хрещатик, 26. На штемпелі дата має бути не пізніше 27 жовтня. Електронний лист надсилати у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf на адресу [email protected] до 11:00 28 жовтня .

Текст радіодиктанту оприлюднять 28 жовтня об 11:00 на сайтах Українського Радіо та Суспільне Культура.

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови.

Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну