У Кривому Розі засудили водія, який чинив опір поліції та вкусив одного з патрульних за спину

У Кривому Розі засудили водія, який чинив опір поліції та вкусив одного з патрульних за спину

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

У Кривому Розі раніше судимий водій чинив опір поліцейським при виконанні ними службових обов’язків, в тому числі укусив одного з них за спину. За це отримав ще одне покарання суду.

Про це йдеться у вироку Жовтневого суду Кривого Рогу.

Влітку неподалік АЗС на вулиці Електрозаводській, що у Покровському районі, патрульні зупинили автомобіль ВАЗ для перевірки документів.

Поведінка водія викликала у поліцейських підозру. Було схоже, що керманич у стані сп`яніння. Йому запропонували пройти перевірку у лікаря-нарколога, але він відмовився.

Поки патрульні складали на водія протокол, той намагався втекти, проте його затримав поліцейський. Через це чоловік почав нецензурно лаятися в його бік. Опираючись діям правоохоронця:
  • зірвав із його форменого одягу нагрудний жетону поліцейського;
  • заволодів його газовим балончиком «Кобра»;
  • вдарив кулаком по капоту та лобовому склу службового автомобіля.

На агресивного водія вдягли кайданки та посадили на заднє пасажирське сидіння службового авто, аби доставити до відділку. Проте під час руху чоловік ще укусив поліцейського, що сидів праворуч, за спину.

Чоловік визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. Його визнали винним в умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень правоохоронцю під час служби (частина 2 стаття 345 Кримінального кодексу України).

Покаранням став 1 рік за ґратами.

Більше про те, які рішення та вироки виносять суди Кривого Рогу, читайте у спецтемі «Рішення суду».

Посилання скопійовано в буфер обміну