Зеленський представив План перемоги в Раді: про що у ньому йдеться

Зеленський представив План перемоги в Раді: про що у ньому йдеться

Фото: Українська правда

Сьогодні, 16 жовтня, Президент Володимир Зеленський представив План перемоги у Верховній Раді України.

Про це стало відомо з його виступу у парламенті.

За словами президента, план складається з 5 пунктів і 3 таємних додатків. Глава держави наголосив, що якщо все «буде йти за планом», то війну можна закінчити до кінця наступного року.

З яких пунктів складається план?

Перший пункт плану полягає в тому, що Україну запросять до НАТО. За словами Зеленського, це стане "свідченням рішучості" і покаже, як партнери бачать Україну в архітектурі безпеки.

Другий пункт зосереджений на обороні, який, зокрема, полягає в тому, що Україні дадуть дозвіл на застосування західної зброї вглиб території Росії. А також доступ до розвідданих партнерів.

Третій пункт — це ядерне стримування. Мова про розміщення комплексного неядерного пакета стримування, який захистить від російської агресії і звузить її можливості.

Четвертий пункт – це розвиток стратегічно-економічного потенціалу України та посилення санкцій. Україна пропонує підписати спеціальну угоду про спільний захист й інвестування в видобуток та використання цих ресурсів.

П'ятий пункт розрахований на післявоєнний час і пов’язаний із наявністю досвідченого українського військового контингенту. Мова про те, що після закінчення війни українські військові можуть застосовувати свій досвід для зміцнення оборони НАТО та Європи.

Додамо, що другий, третій та четвертий пункти мають таємні додатки, які вже презентували партнерам.

Посилання скопійовано в буфер обміну