Прокуратура Дніпропетровщини звинувачує екс-посадовця у розтраті державних коштів

Прокуратура Дніпропетровщини звинувачує екс-посадовця у розтраті державних коштів

Фото: freepik

Екс-посадовця Нікопольської районної державної адміністрації та двох його спільників підозрюють у розтраті понад 4 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

У 2019 році посадовець, діючи у складі організованої групи разом з приватним підприємцем та інженером, розробив злочинну схему розтрати бюджетних коштів.

Так підсудний уклав з підприємцем ряд договорів щодо надання послуг з грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на загальну суму понад 4 мільйонів гривень.

Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а роботи не були виконані. На підставі цього на рахунок підрядників було перераховано кошти.

Вищий антикорупційний суд визнав винними колишнього виконувача обов’язків голови Нікопольської районної державної адміністрації та двох його спільників у розтраті та привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом, та службовому підробленні (частина 5 статті 27, частина 5 статті 191, частина 1 статті 209, частина 2 статті 28, частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

Їм призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час судового розгляду підсудні заперечували свою вину. Однак на підставі зібраних доказів прокурори довели її повністю.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше ми писали, що у Кривому Розі судитимуть військовослужбовця та мешканця міста, які допомагали військовозобов’язаним ухилитися від мобілізації. 53-річний начальник групи логістики однієї з військових частин міста та криворіжець впливали на рішення військово-лікарської комісії за 10 000 доларів.

Посилання скопійовано в буфер обміну