У Кривому Розі провели забіг «Модрівські Скелі», присвячений загиблому Герою Сергію Лакусті

У Кривому Розі провели забіг «Модрівські Скелі», присвячений загиблому Герою Сергію Лакусті

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 12 жовтня, у Кривому Розі провели забіг «Модрівські Скелі», який присвятили загиблому військовому Сергію Лакусті, який віддав своє життя за захист України.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Це другий щорічний трейловий забіг пам'яті загиблого Героя. Ініціатором проведення заходу виступила родина військового, яка звернулася з проханням організувати захід до спортивної громадської організації «Running Atmosphere».

«Вшановувати пам'ять можна по-різному. Організувати забіг – на мою думку, один з найкращих способів. Вже другий рік поспіль ми проводимо забіг пам’яті мого брата – військовослужбовця Сергія Лакусти, який загинув у 2023 році, захищаючи Україну», — поділилася сестра Героя Надія Носевич.

забіг у Кривому Розі

Спортсмени стартували зранку з парку «Гданцівський», що у Центрально-Міському районі міста. Далі їх маршрут пролягав вздовж річки Інгулець та скель Модрівського заповідника.

забіг у Кривому Розі
Фото: маршрут 10+ км

Для участі в забігу зареєструвалися біля 140 учасників з різних міст та селищ: Кривого Рогу, Нікополя, Новоукраїнки, Кропивницького, Прилук, Жовтих Вод, Покровська, Запоріжжя, Чернігова, Олександрії, Дніпра, Апостолового, Вакулового, Мар’ївки.

Спортсмени долали дистанції:
  • дорослі – понад 5, 10, 20 кілометрів;
  • діти – 1,5 кілометри або 500 метрів в залежності від віку.

«Трейл – це завжди пригоди та мандри. На маршруті ми будемо не тільки долати відстань по схилам та природним доріжкам, а також переходити річку вброд. Такі заходи завжди дуже цікаві», — розповів перед стартом учасник забігу Сергій Лященко, який долав більше 20 кілометрів.
Цьогоріч організатори вирішили зробити ще й фановий забіг «Миля незламності» для захисників, які зазнали травм, поранень, захворювань під час або внаслідок виконання службових обов'язків у зоні бойових дій. Воїни долали відстань приблизно 1,6 кілометр.

На фініші кожен учасник забігу отримав пам'ятну медаль.

забіг у Кривому Розі



Сергій Лакуста за мирного життя був звичайною людиною, був одружений та виховував двох дітей, займався фермерством, приймав участь у забігах, був волонтером, в цілому проявляв проактивну громадську позицію.

Коли в Україну прийшла повномасштабна війна, Сергій, як справжній патріот, організував тероборону рідного села, а в березні 2022 року прийняв рішення поповнити лави ЗСУ.

Зі слів побратимів був справжнім воїном, кмітливим та розумним, технічно грамотним, людиною слова, зразком мужності, незламності та міцності духу.

Сергія нагороджено рядом державних нагород за зразкове виконання бойових завдань та високий професіоналізм при захисті територіальної цілісності та недоторканості України.

17 липня 2023 року під час виконання бойового завдання, захищаючи кордони нашої держави на території Сумської області, 38-річний Сергій разом з трьома побратимами натрапили на ворожу диверсійно-розвідувальну групу, де й загинув від куль диверсантів.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну