Мешканці Криворіжжя викинули сміття на 916 тисяч гривень збитків

Мешканці Криворіжжя викинули сміття на 916 тисяч гривень збитків

Фото: Freepik (ілюстрація)

Минулого тижня мешканці села Карпівка Криворізького району викинули сміття на 916 тисяч гривень збитків.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція України у Фейсбук.

Жителі викинули побутові, будівельні та рослинні відходи не в сміття, а на землю. Чим забруднили земельну ділянку та завдали збитків на 916 277 гривень.

Заходи контролю провели і в інших областях України. Так у Житомирській області мешканці завдали збитків на суму 4 012 732 гривень за загибель водних біоресурсів у річці. У Київській — на 676 668 гривень за промисловий вилов риби, громадянином, забороненими знаряддями лову. А в Одеській — 1 711 827 гривень за вилов риби у лимані на території природно-заповідного фонду.

Загалом за тиждень в Україні склали 255 протоколів про адміністративні правопорушення. Загальна сума штрафів склала 85 тисяч гривень, у той час як збитки становлять 9 423 000 гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 422 000 гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 159 000 гривень.

Криворіжців вчергове закликають викидати сміття лише у сміттєві баки на відведених майданчиках. Також нагадують, що гілки, листя, траву та інші органічні відходи потрібно викидати в контейнер. Якщо гілки чи інші відходи мають довжину більшу за 60 сантиметрів, то їх потрібно подрібнити.

Якщо ж контейнер повністю заповнений, то необхідно дочекатись, коли спецмашина вивантажить сміття з контейнерів, а потім викидати.

Категорично забороняється викидати у сміттєві баки та поруч з майданчиками будівельне сміття: залишки цегли, бетону, шиферу, лінолеуму, кахельної плитки, тощо. Воно вивозиться до полігону твердих побутових відходів самостійно або за договором з перевізниками.

Нагадаємо, що за порушення державних стандартів, норм та правил у сфері благоустрою необхідно сплатити штраф від 340 до 1 360 гривень мешканцям, а для посадовців та підприємців – від 850 до 1 700 гривень — стаття 152 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Посилання скопійовано в буфер обміну